Špeciálna ponuka DRY AGED steakov

Zažite chuť dokonalého steaku!

Pri tvorbe dokonalej chuti hovädzieho mäsa zohráva kľúčovú úlohu proces suchého zrenia, pri ktorom rozoznávame dva spôsoby:

  1. Pri prvom mäso stráca až 30% vody, ktorá sa odparí zo svalu pôsobením blokov himalájskej soli.
  2. Pri druhom pôsobia prírodné enzýmy, ktoré rozkladajú spojivové tkanivo vo svale, čo vedie k väčšej krehkosti mäsa.

 

Výsledkom procesu suchého zrenia je výrazne väčšia koncentrácia hovädzej arómy a chuti a pre všetkých pôžitkárov aj úžasný gastronomický zážitok. Celý proces zrenia trvá minimálne 28 dní. Keď mäso spĺňa všetky potrebné kvalitatívne kritériá, zbavíme ho suchej vonkajšej vrstvy a naporciujeme na obľúbené steakové rezy.

 

Na čom si pochutíte toto leto v hoteli Pošta

  • 100g TOMA HAWK 14,20€
  • 100g RIB EYE STEAK s kosťou 13,80€
  • 100g Nízky ROŠTENEC 12,50€

Ku steakom podávame grilovanú zeleninu a omáčky podľa ponuky.

 

menu_DRY-AGED
 

Rezervujte si svoj letný pobyt u nás:

REZERVOVAŤ ONLINE

DRY AGED

 


Zoznámte sa s kráľmi steakov:

 

TOMAHAWK

Tomahawk je exkluzívny rez, ktorý získal názov podľa svojho vzhľadu, ktorý pripomína tradičnú indiánsku sekeru. Krája sa z vysokej roštenky rovnako ako Rib-eye steak, no na rozdiel od neho sa však v prípade Tomahawku ponecháva rebro.

TOMAHAWK-steak-hotel-pošta

 

RIB EYE

Rib eye steak je sám o sebe taká pochúťka, že je škoda ju „pokaziť ju“ marinovaním či použitím rôznych omáčok a dochucovadiel. Preto ho pripravujeme čisto len so soľou a korením, tak ako sa na prémiový steak sluší a patrí. Vyhlásená delikatesa sa pripravuje z chrbtového svalu mladého býka, konkrétne z vysokého roštenca. Mäso je v tomto mieste krásne mäkké a vďaka tukovému mramorovaniu aj skvele šťavnaté.

paella večer

 

NÍZKY ROŠTENEC

Asi najznámejšia časť hovädzieho mäsa, s ktorou sa stretávame je tzv. „roštenka“. Tá pochádza z chrbta zvieraťa a je pre svoje mramorovanie tukom veľmi ceneným kusom mäsa. Druhá polovica, ktorá smeruje k zadnej časti zvieraťa, sa nazýva nízky roštenec. Nízky roštenec je ideálny na steaky, pretože má jemné mramorovanie a na rozdiel od vysokého roštenca obsahuje iba 10% tuku.

paella večer